Laddar Evenemang

Tidigare Evenemang

Evenemang Search and Views Navigation

Evenemang Views Navigation

november 2020

Malmötimmen – Kulturen i Malmö

27 november, 2020 kl. 08:30 - 09:30
KC Kompetenscenter, Nobelvägen 21
Malmö, 214 29 Sverige
+ Google Map

Kulturförvaltningen Anmälan Samtliga tillfällen äger rum kl. 08.30 – 09.30. Fysiskt på Nobel 21, Nobelvägen 21, Malmö, eller digitalt via Zoom. De aktuella samhällsförhållandena avgör på vilket sätt seminarierna genomförs.

Mer information »

januari 2021

Utmaningar och möjligheter på arbetsmarknaden

27 januari kl. 15:00 - 16:30
Digitalt Sverige

Introduktion: Utmaningar och möjligheter på arbetsmarknaden Vi inleder med en träff för att ge en översikt över det nuvarande arbetsmarknadsläget och prata samverkan mellan offentlig och idéburen sektor. Företrädare från Malmö stad och Arbetsförmedlingen ger oss bland annat en nulägesbild av hur det ser ut i staden, berättar om vilka insatser och behov som finns och kommer med tips som kan hjälpa din förening att komma vidare i tankarna om hur ni kan börja arbeta med arbetsmarknadsfrågor. Medverkande: Fredric Carlson,…

Mer information »

februari 2021

Utbildning i förändringsteori

8 februari kl. 14:00 - 17:00
Digitalt Sverige

Utbildning i förändringsteori Vill du och din organisation bli bättre på att skriva vassa projektansökningar? Kom och delta på en gratis utbildning i förändringsteori! En förändringsteori visar vilken förändring ni vill uppnå med ert projekt, och hur ni tänker er att det ska gå till. Förändringsteorin gör det lättare för er att skriva en bra ansökan, vilket både ökar chanserna att ni beviljas stöd från en finansiär och att det projektet ni genomför faktiskt kommer uppnå de effekter ni önskar.…

Mer information »

Tematräff: Utrikes födda och nyanlända

15 februari kl. 15:00 - 17:00
KC Kompetenscenter, Nobelvägen 21
Malmö, 214 29 Sverige
+ Google Map

Tematräff: Utrikes födda och nyanlända En särskild tematräff där vi fokuserar på utrikes födda och nyanlända. Vi kommer få fördjupa oss vilka behov av stöd det finns för att just denna grupp ska närma sig arbetsmarknaden, lyssna på inspirerande berättelser och exempel men också bli informerade om en konkret finansieringsmöjlighet för den förening som vill arbeta med att ge stöd till asylsökande. Medverkande: Ali Alabdallah, Ugarit for Change Mikael Johansson, Malmö Ideella Eva Kinali, Malmö Ideella Anmälan Webbinariet arrangeras via…

Mer information »

mars 2021

Tematräff: Unga och unga vuxna

11 mars kl. 15:00 - 17:00
Digitalt Sverige

Tematräff: Unga och unga vuxna I den sista träffen zoomar vi in på unga som målgrupp. Det finns många svårigheter för den som är ung som ska in på arbetsmarknaden, men också möjligheter att göra en insats. Vi kommer gå igenom statistik, diskutera om vilka utmaningar som finns få lyssna på myndighetsföreträdare från MUCF och Arvsfonden berätta om deras uppdrag och vilka möjligheter det finns att söka projektmedel från dem.  Medverkande: Kajsa Ericsson, Arvsfonden Anges senare, Myndigheten för ungdoms- och…

Mer information »

april 2021

Malmötimmen – Malmö Tillsammans – en gräsrotsinkubator

7 april kl. 08:30 - 09:30

Hur kan vi tillsammans bidra till en lokal hållbar utveckling?
Hur kan vi gemensamt ta tillvara på och stödja innovation och utveckling i Malmö utifrån medborgarnas behov och engagemang?
Hur kan vi vidareutveckla samverkan mellan näringsliv, civilsamhälle och kommun?

Genom samarbete mellan föreningsliv, näringsliv och kommun söker Malmö Tillsammans utveckla metoder, kunskap och platser för att stödja hållbara lokala initiativ, på olika platser i Malmö. Nils Phillips, projektledare, berättar om projektet och hur man kan bli en del av processen. 

Mer information »

maj 2021

Källkritik 2.0 – metoder för en ny era av information disorder

11 maj kl. 08:30 - 09:30
Zoom, Nobelvägen 21
Malmö, 214 29 Sverige
+ Google Map

Vi har trätt in i en ny era. Traditionellt handlade källkritik om att undersöka/granska en källa – vem, när, vad? Detta fungerade väl under en epok när källor var ganska statiska, ”landskapet” var bekant.
Men nu utsätts vi för en flod av obekanta källor, hastighet och antal avsändare har skalats upp med flera storleksordningar. Det behövs nya metoder, och nya bakgrundskunskaper om detta ”informationsekosystem”. Källkritik 2.0

Mer information »

Motivera och behålla frivilliga

21 maj kl. 09:30 - 16:00

Detta är utbildningen för dig som vill förstå hur din organisation kan arbeta strategiskt med att hålla engagemanget vid liv. Under utbildningen identifierar vi hinder för engagemang och hur din organisation kan arbeta med att stärka volontärernas motivation. Vi tittar på varför de frivilliga avslutar sitt engagemang och sätt att hantera detta. Genom kunskap om varför de frivilliga avslutar sitt engagemang och förståelse för hur motivation fungerar kan du bidra till ett hållbart engagemang i din organisation.

Mer information »

Malmötimmen – Möte med Pernilla Conde Hellman, Kulturförvaltningen

27 maj kl. 08:30 - 09:30

Varmt välkommen med din anmälan till Malmötimmen med Kulturförvaltningen

Med tanken på gällande restriktioner kommer en punkterna handla om de akuta utmaningarna. Men det är också viktigt att titta framåt, vilket övriga punkter på agendan pekar på.

Kulturhuvudstadsår 2029
Öppna Malmö
Stadsutveckling och kultur
Covid 19 – Hur agerar vi och ställer om

Mer information »

september 2021

Utveckla ditt idéburna ledarskap – workshop för dig som ordförande (1:3)

14 september kl. 18:00 - 20:00
Zoom, Nobelvägen 21
Malmö, 214 29 Sverige

Du som ordförande har ett viktigt ledaruppdrag i din förening. Du är och kommer att vara en förebild för andra ledare i föreningen. Att hitta ditt sätt att leda och att leda utifrån föreningens idé ger trovärdighet och framgång i ditt ledarskap.

Vi vill med utbildningen öka din trygghet som ledare. Du kommer att få arbeta igenom ditt eget ledarskap och hur det är kopplat till föreningens idé. Genom att grunda det såväl i dig själv som i föreningen ökar din trygghet och trovärdighet. Du kommer även att knyta viktiga kontakter med andra ledare i andra föreningar vilket du kommer att ha stor nytta av även efter utbildningen.

Mer information »
+ Exportera evenemang