Du som ordförande har ett viktigt ledaruppdrag i din förening. Du är och kommer att vara en förebild för andra ledare i föreningen. Att hitta ditt sätt att leda och att leda utifrån föreningens idé ger trovärdighet och framgång i ditt ledarskap.
Vi vill med utbildningen öka din trygghet som ledare. Du kommer att få arbeta igenom ditt eget ledarskap och hur det är kopplat till föreningens idé. Genom att grunda det såväl i dig själv som i föreningen ökar din trygghet och trovärdighet. Du kommer även att knyta viktiga kontakter med andra ledare i andra föreningar vilket du kommer att ha stor nytta av även efter utbildningen.
Genom olika fonder finansierar Svenska ESF-rådet projekt som arbetar med kompetensutveckling, sysselsättningsåtgärder och integrationsinsatser för att minska arbetslöshet och utanförskap.
Skåne stadsmission bjuder tillsammans med Boost by FC Rosengård in till ett seminarium om ESF-projekt. Vi bjuder in till samtal med konkreta exempel på hur föreningarnas ekonomi stärks med stöd av ESF-finansierade projekt som främjar nya vägar till arbete och minskad arbetslöshet.
Den idéburna sektorn är viktig för integration och tillsammans gör vi stor skillnad. Vi bjuder in till en eftermiddag där vi under mingel och spännande energifyllda former inspirerar varandra och diskutera hur vi kan inspirera flera föreningar att arbeta med integration. Underlagen för diskussionerna sker genom Boost by FC Rosengårds uppskattade entreprenörsspel.
Vid denna Malmötimme träffar ni Marcus Horning, som är stadsbyggnadsdirektör i Malmö stad. Marcus kommer att prata med oss om hur han ser på stadsbyggnadens roll i det framtida Malmö. Några av de frågor Marcus kommer beröra är bland annat:
Vad behövs av oss i staden för att möta framtida utmaningar?
Hur kan stadsplanering bidra till en mer involverande och integrerad stad?
Varför är det viktigt att en kommun samarbetar över sektorsgränser?
En utbildning som hjälper er organisation att synliggöra interna normer och inkludera fler.
Detta är utbildningen för dig som aktivt vill arbeta med att nå nya målgrupper och synliggöra interna strukturer i din organisation. En inkluderande organisation har ett aktivt mångfaldsarbete och i den här utbildningen får du lära dig hur du går tillväga. Du får en introduktion till normer och normkritik relaterat till föreningslivet samtidigt som vi tittar närmare på begreppet mångfald och vad det betyder i just er förening. Med hjälp av praktiska verktyg och metoder ger vi dig möjlighet till reflektion och erfarenhetsutbyte.
Valberedningen är ett av medlemmarnas viktigaste instrument för att utveckla och påverka föreningen verksamhet och framtid. Genom att lyssna av styrelsens och medlemmarnas visioner och ambitioner är det valberedningen som vaskar fram lämpliga kandidater för årsmötet att ta ställning till.
Vi vill med utbildningen ge valberedningens ledamöter en trygghet i sitt arbete. En förståelse för den egna organisationens grundläggande förutsättningar gällande stadgar, riktlinjer, mål och visioner betonas och diskuteras under utbildningen. En genomgång av valberedningen arbetssätt utifrån en tidsatt checklista kopplat till deltagarnas egna förutsättningar sker i gruppform. Frågor och svar är en annan central del under utbildningen.
Svenska ESF-rådet fick i april 2019 uppdrag av regeringen att lämna förslag på ett nytt nationellt socialfondsprogram för 2021-2027. 1 oktober 2019 lämnade myndigheten in en omvärldsanalys med preliminära prioriteringar som sedan följdes upp av ett programförslag som lämnades till regeringen den 1 april 2020. Myndigheten har sedan blivit ombedd att inkomma med kompletteringar och revideringar av det presenterade förslaget, vilket har skett under senare delen av 2020 samt våren 2021.