Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Nya vägar till arbete och aktivitet – Malmöandan

9 december, 2019 kl. 13:00 - 16:00

Första träffen inom ramen för Nya vägar till arbete och aktivitet där KC – Kompetenscenter tillsammans med Arbetsmarknads- och socialförvaltningen (ASF) tillsammans bjuder in idéburna organisationer för att skapa just – nya vägar till arbete och aktivitet.
Det är en spännande resa som ska påbörjas.  Alla organisationer som känner sig manade, intresserade eller nyfikna till detta första möte. Programpunkterna kommer att uppdateras löpande men  några kan redan nu lyftas fram

  • Förväntningar på samverkan
  • Begreppsdefinitioner
  • Vad händer framöver
  • Nuläget
  • ESF-information/samverkan

Datum/tid: 9 december kl. 13.00 – 16.00
Plats: KC Kompetenscenter, Nobelvägen 21, Malmö

Anmälan: senast den 5 december 2019 via denna länk https://simplesignup.se/private_event/159400/721cb2b8cc

Välkommen till att ta plats på resan!

 

I Malmöandan beskrivs utmaningen Nya vägar till arbete och aktivitet så här.

Antal förvärvsarbetande med arbetsplats i Malmö är större än någonsin tidigare. Ändå så är arbetslösheten hög bland Malmöborna. Detta eftersom företagen ofta anställer personer om inte bor i Malmö för att få rätt kompetens.

Det finns stora skillnader i andelen arbetslösa i olika grupper bland Malmöborna. Arbetslösheten är högre bland ungdomar, högre bland utrikesfödda oavsett utbildningsnivå, samt högre för män än för kvinnor i alla grupper. Att öka andelen Malmöbor i jobb, och jobbtillfällen i Malmö, är med andra ord en utmaning.

Idéburen sektor och Malmö stad, liksom aktörer i övriga samhällssektorer, behöver samverka för att öka graden av sysselsättning hos Malmöborna.

Idéburen sektor och Malmö stad, liksom aktörer i övriga samhällssektorer, behöver samverka för att öka graden av sysselsättning hos Malmöborna. Idéburen sektor är en möjlig arbetsgivare. Samtidigt är deltagande i föreningsliv en starkt bidragande faktor till ökat socialt kapital, vilket i sin tur är viktigt för att få ett arbete.

Detaljer

Datum:
9 december, 2019
Tid:
13:00 - 16:00
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, ,

Arrangör

KC Kompetenscenter
E-post
info@kckompetenscenter.se
Visa Arrangör-webbplats

Plats

KC Kompetenscenter
Nobelvägen 21
Malmö, 214 29 Sverige
+ Google Map